Schengen Vizesi

Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar

Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar bu makalemizde bunu açıklamaya çalıştık. Almanya ve schengen vize bölgelerinde kalınmak istenildiğinde C tipi vize olması gerekir. Bunun için gerekli olan hazırlıkların yapılması gerekir. Bu aşamaları şu şekilde tanımlanmaktadır.

  • Elektronik vize başvuru formunun doldurulması gerek
  • Başvuru formlarına ekstra olan ilave evraklar hazırlanmalı
  • Asıl amaç vize başvurusu için randevunun alınması lazım

İstenilen bu başvurular tamamlandı andan itibaren 30 ile 90 gün arasında sonuç bulunmaktadır. Birkaç şehirde bulunan iData ofisleri için başvurulara ekstra 2 gün ekleme yapılmalıdır. Başvurunun sonucu belirli olduktan sonra karar ve vizenin verilme süreci tamamen büyükelçilik konsoloslukları yetkisindedir. Konsolosluklarının yoğunluklarına göre bu sürede değişiklikler yaşanabilmektedir.

Vize Başvuru Formu Nasıldır?

Schengen vizesine alınacak olan vize başvurusunda bulunması gerekir. Almak için öncelikli  olarak Almanya dış temsilciliğindeki  idata firmasında randevu alınır. Bu görüşmede hazırlanan evraklar eksiksiz olarak tamamlanır. Vize ücreti ödenir. Seyehat ile ilgili sorulan sorular cevaplamanız istenir. Bununla birlikte parmak izleri de alınır.

Schengen Başvuru Vizesi Değerlendirme Süreci

Schengen vize konsolosluğu vize bölümü başvurulan vize için inceleme yapılır. Bu dogrultu da yasal koşulların yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Vize için başvuru değerlendirme süreci Seyehat planından en az 15 gün  önce yapılmalı. Özel durumlarınızda ise 45 gün öncesine başvuru yapılması gerekir. Sebeple herhangi bir sebep ve aksilik yaşanmaması adına vize başvurularının erken hazır edilmesi gerekir. Erken davranarak vakitlice tüm işleri hazırlanmış olur.

Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar
Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar

Schengen vizesi başvuru yaparken vize bölümünde bulunan kişiler başvurunuz hakkında herhangi bir bilgi vermezler. Bu işlemi iData web sitesi üzerinden takip edilebilir. Bize işlemlerin sonunda herhangi bir aksilik ve sıkıntı olduğu takdirde belirtilmiş olan süre sonrasında yanıtlamalar yapılır. Başvuru sonucunda olan gecikmeler Almanya dış temsilcisi iData aracılığı ile iade edilmektedir.

Schengen Vize Sonrası Pasaport iadesi Süresi Nasıldır?

Schengen vizesi için Almanya diş temsilciliği pasaport hakkında kararları iData Sitesi üzerinden iade etmektedir. İdata’nın resmi sitesinde başvuru takip butonundan işlemleri uygulayarak temsilcilikten alabilirsiniz. Bu durumların mümkün olmadığı zamanlarda herhangi bir yakınınız sizin adınıza pasaporta almak için yazılı olarak yönlendirebilirsiniz. Bunun için gerekli olan vekaletnameyi doldurabilir. Bu belge ile sizin adınıza dış  temsilciliğe ibraz ederek verilmesi gerekir.

Schengen Vizesine Sahip Olduğunuzda Yapmanız Gerekenler

Schengen vizesi için yapılan başvurular sonrasında seyahatiniz açısından hiçbir engel olmadığı takdirde pasaport teslim edilir. Pasaportu teslim aldığında vize etiketinin bilgileri kontrol edilmelidir. Bilgilerde hatalı yazılar varsa düzeltilebilmesi için vize bölümüne bildirilmesi gerekir. Vize üzerinde isminiz pasaport numaranız ve fotoğrafınız bulunmaktadır. Rüyada öleceğim ekstra vizenin geçerlilik süresi de bildirilmektedir. Kız süre seyahatinizin gerçekleşmesi anı kapsar. Schengen bölgesinde kalacağımız günlerin zaman dilimleri bu biz içerisinde kayıtlıdır. Bu zaman dilimi vizenizin kaç gün geçerli olduğu belirtilmektedir.

Olası herhangi bir durumda seyahatlerde bir takım değişiklikler yapılabilir. Kısacası Schengen vizesine Sahip olduğunuz andan itibaren Almanya’ya giriş hakkı bulunur. Anlamda kararları veren hudut kontrol makamlarıdır. Giriş işlemlerini tamamlanırken sınır güvenlik görevlileri pasaport ile vizeyi ve bir takım bilgileri sizlerden talep eder. Bu nedenle yanınızda otel rezervasyonunuz Almanya’ya davetiyesi , seyahat sağlık sigortası gibi poliçeler mutlaka yanınızda bulundurulması gerekir.

Schengen Vize Red Edilirse Ne Yapmak Lazım?

Schengen vize içini yapmış olduğunuz başvuru iptal edilebilir. Bu reddin birçok sebebi bulunabilir. Vize başvurularında Cihat maksadı ile belgeler ibraz etmek sureti ile yenilemeler yapılabilir. Schengen vize reddedilme sebepleri olarak;

  • Gerçeğe yakın sahte Seyehat belgesinden kaynaklı iptal edilebilir.
  • Anlamlı olan seyahatin Şartları yerine getirilmemiştir.
  • Başvuru yapan kişi yeterli maddi kaynaklara sahip olmadığından kaynaklı ibraz edilememiştir.
  • Maddi durumlar ile alakalı net kaynakları yerine getirmemiş bundan kaynaklı ibraz edilememiştir.
  • Schengen vizesi için kısıtlama almış ve giriş yasağı belirtilmiştir.
  • Devlet üyeleri başvuru sahibi devlet içi iç güvenliği tehdit olarak gördüğünden ibraz edilememiştir.
  • Seyahat için sunulan açıklama güvenilir bulunmamıştır.
  • Başvuruda kullanan kişi devlet toprakları üzerinde sınırlı olan bölge üzerinde 90 gün kalmıştır.
  • Başvuruda bulunan kişinin şüpheli olarak görülmesinden kaynaklı bir reddi yapılmıştır.
  • İstenilen evrakları zamanında yetiştirememiş olmasından kaynaklı ibraz edilememiştir.

Bu ve bunun gibi birçok seçenekler ile kişinin Schengen vize işlemleri  iptal edilebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir